Amstels Gymnastiek-Vereeniging

Amstels Gymnastiek-Vereeniging is een springlevende gymnastiekvereniging en dat terwijl deze vereniging in 2016 haar 150-jarig bestaan heeft gevierd. Uniek! Hoe dat mogelijk is? Gewoon altijd meegaan met de ontwikkelingen en zorgen dat (jeugd-)leden met plezier hun sport kunnen beoefenen door goede, bevoegde leiders en leidsters in te schakelen.

De vereniging heeft gelukkig een enthousiast bestuur en technisch kader en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. In de gymzaal van de Dongeschool in Amsterdam Zuid verzorgt Amstels een grote verscheidenheid aan sportactiviteiten die uitsluitend op recreatieve basis beoefend worden.

Jeugdactiviteiten

Vanaf 5 jaar kunnen meisjes en jongens terecht op woensdag. Met de jeugdgroepen doet Amstels mee aan het jaarlijkse springfestijn van het Rayon Amsterdam en eventuele andere recreatieve evenementen. Elk jaar organiseert de vereniging een eigen jeugddag en Sinterklaasfeest.

Activiteiten voor volwassenen

Elke maandag-,dinsdag- en woensdagavond vinden activiteiten plaats die o.a. bestaan uit: diverse vormen van gymnastiek, conditietrainingen, al dan niet aangevuld met recreatieve balsporten zoals volleybal (laag en midden niveau), zaalvoetbal, basketbal enz. Daarnaast zijn er activiteiten speciaal bestemd voor ouderen (55+), zoals lichte conditie + volleybal (laag niveau) en Sport fit 55+ (meer bewegen voor ouderen). Alle activiteiten geschieden op recreatieve basis en zijn bestemd voor dames en heren (apart en gemengd). Op dinsdagavond van 19.00-20.15 uur, Yoga voor dames en heren van alle leeftijden.